İki suç örgütü çökertildi: Büyük vurgun
Şubat 4, 2025
‘HÜCRE-8’ operasyonlarında H.Ç.’nin, Manisa’da M.S.’nin elebaşılığını yaptığı 2 ayrı organize dolandırıcı suç örgütü çökertildi, 64 şüpheli yakalandı
t Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda; İl Jandarma Komutanlıklarınca yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul ve Manisa merkezli Ankara, Afyonkarahisar, Antalya, Balıkesir, Bursa, Burdur, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Iğdır, İzmir, Giresun, Karabük, Kırklareli, Kütahya, Konya, Mersin, Muğla, Tekirdağ ve Uşak’ta düzenlenen operasyonlarda organize dolandırıcı suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması ile 5403 sayılı toprak koruma ve arazi kullanımı kanununa muhalefet suçlarından savcılıklarca haklarında soruşturma başlatıldı.
İstanbul’da H.Ç ve Manisa’da M.S.’nin elebaşlığını yaptığı iki ayrı organize suç örgütüne operasyon düzenlendi. Operasyonda 64 şüpheli yakalanırken, 19’u tutuklandı, 41’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.
Operasyon sonucunda, yaklaşık 5 milyar TL değerindeki; 590 adet arsa, 80 adet konut, 150 adet banka hesabı, 5 adet otomobil ve 1 adet motosiklete el konuldu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, vatandaşları “Lütfen, telefonda kendisini devlet memuru olarak tanıtıp para ve altın isteyenlere inanmayın. Şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirin, biz gereğini yapalım” diye uyardı.
















