• dollar DOLAR
  • euro EURO
  • gold ALTIN
  • ANLIK DÖVİZ dollar euro gold
  • eczane NÖBETÇİ
    ECZANELER

Mersin esnafı dertli: Döviz, kira ve vergi yükü belimizi büküyor

Yazıyı Büyült Yazıyı Küçült

Mersin’de esnaf kesimi, artan döviz kurları, yüksek kiralar ve ağır vergi yükü nedeniyle işlerini sürdürmekte zorlandıklarını dile getirdi.

Yaşadıkları ekonomik sıkıntıları anlatan Mersinli esnaflar, artan döviz kurları, yükselen kiralar ve ağır vergi yükleri nedeniyle ayakta kalmakta zorlandıklarını dile getirerek, yetkililerden çözüm beklediklerini ifade etti.

Necmettin Ekinci 

Yüksek kira ve vergilerin kendilerini çok zorladığını belirten esnaf Necmettin Ekinci de kiralar ve vergiler konusunda hükümetten düzenleme beklediklerini söyledi.

Ekinci, “Esnafların genel sorunu kira. Hükümetin bu konuda mutlaka bir adım atması lazım. Kiralar fahiş seviyelere çıktı, vicdan kalmadı. Vergilerimiz de çok yüksek; yüzde 20 oranı esnaf için ağır. Bu oranların düşürülmesini istiyoruz. Esnaf demek devletin dinamosudur, ülkeyi ayakta tutan esnaftır.” şeklinde konuştu.

Mehmet Türk

İşsizlik sorununa dikkat çeken Mehmet Türk, “Esnafın temel sorunu işsizliktir. İş yok. Bunun başlıca nedeni doların, euronun artması ve milletin alışverişi bırakıp altına yönelmesidir.” dedi.

Yahya Ayaz Altan

Mersin’de esnaflık yapmanın giderek zorlaştığını belirten Yahya Ayaz Altan ise şu ifadeleri kullandı:

“Mersin’de çarşıda ya da işlek bir cadde de dükkân işletmek artık çok zor. Kiralar el yakıyor. Ancak mahalle esnafı olarak ayakta kalabiliyoruz. Yazın işler biraz hareketli ama kışın tamamen durgunlaşıyor. Mersin’de esnaf olmak gerçekten çok zor, Allah yeni esnafa yardım etsin.”

Mersinli esnaflar, kira ve vergi yüklerinin hafifletilmesi, döviz istikrarının sağlanması ve esnafa yönelik desteklerin artırılması çağrısında bulundu.

Mersin için vakitler
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı